Coaching

Henk-Jan is gespecialiseerd in individuele coaching en zakelijke coaching voor bedrijven:

Individuele coaching
- Heeft u het gevoel dat u niet alles uit het leven haalt?
- Bent u introvert en loopt u hier in sociale situaties tegenaan?
- Maakt u dingen nooit af?
- Merkt u dat andere mensen vaak negatief op u reageren?
- Heeft u om welke reden dan ook iemand nodig die u motiveert?

Mensen kiezen om allerlei redenen voor een coach. Vaak treedt ik op als sparringpartner en adviseur, iemand die u op weg helpt wanneer u het zelf niet meer weet. Hiervoor is het allereerst belangrijk dat de kern van het probleem duidelijk is. Daarvoor gaat u in gesprek met de coach, het liefst tijdens een ongedwongen wandeling door de natuur. Trajecten kunnen variëren van enkele sessies tot langdurige coaching. Daarbij gaat uw coach altijd uit van het positieve. Iedereen kan meer uit het leven halen. Op een praktische wijze, geeft de coach u de tools om het probleem zelf op een blijvende manier aan te pakken.

Zakelijke coaching
- Overweegt u een carrièreswitch?
- Wilt u een eigen bedrijf beginnen, maar durft u het niet aan?
- Wilt u die promotie, maar weet u niet hoe u dit moet aanpakken?
- Heeft u het idee dat u niet uw volle potentie benut?
- Bent u zelf directeur/leidinggevende, maar mist u een gelijkwaardige sparringpartner?

Ook op zakelijk vlak kunnen allerlei factoren ervoor zorgen dat u vastloopt. En dat is zonde! U besteedt immers een aanzienlijk deel van uw tijd op uw werk. Niet zelden coacht ik mensen die niet weten waar hun capaciteiten liggen en daarom minder goed presteren. Dat zorgt voor een groot gevoel van onvrede. Een objectieve blik van iemand met jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, kan daarbij van groot belang zijn. Van loopbaanbegeleiding tot het coachen van directeuren die meer feeling willen krijgen met de werkvloer, voor alle facetten op het gebied van zakelijke coaching staat hij voor u klaar.

Groepscoaching voor bedrijven
- Heerst er onrust onder uw personeel?
- Functioneren bepaalde werknemers niet naar behoren?
- Merkt u veel verloop binnen uw organisatie?
- Wilt u ervoor zorgen dat de potentie van uw werknemers nog meer benut wordt?
- Neemt u een bedrijf over en wilt u zorgen dat het samenvoegen van meerdere afdelingen soepel verloopt?

Een veelvoorkomend probleem op de werkvloer: door bepaalde frustraties presteren mensen met heel veel potentie onder hun kunnen. Anderzijds kunnen strubbelingen binnen een team een heel negatief effect hebben op de sfeer en daarmee de productiviteit. Wat de situatie binnen uw bedrijf ook is, problemen blijven vaak onbesproken en worden daardoor alleen maar groter.
Een onafhankelijke, onpartijdige coach kan hierbij helpen door in gesprek te gaan met de werknemers én de  leidinggevende. Dit kan in het bedrijf plaatsvinden of op een andere locatie. Het uiteindelijk doel is dat alle werknemers met plezier naar hun werk gaan en op volle kracht functioneren. Goede mensen wilt u immers behouden.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op